Vi kommer stadig tilbake til nålebinding her i bloggen, men enda mer i virkeligheten som ligger bakenfor vårt fortidsliv på nettet. Det blir faktisk nålebundet så mye her i huset (og andre steder vi befinner oss) at vi nesten går lei selv, og da vil vi ikke kjede leserne med å referere alt. Innimellom presser nålebindingen seg likevel opp til overflaten, særlig når det er spesielle ting på gang, og når andre kanskje kan ha nytte av det vi blogger om, også når vi gjør oss dårlige erfaringer.

Vel, på tide å komme til poenget: For nesten to år siden fikk Espen en bestilling på to par med tovede alpakkavotter. Etter mye eksperimentering fant vi ut hvordan vi skulle håndtere problemet. Nå, lenge etterpå, fant vi frem det gamle innlegget for å se hvordan vi håndterte problemet da. Espen har nemlig fått en ny bestilling på samme vare fra samme kunde. Sikker i sin sak om at denne gangen skulle det gå veldig fint, gikk Espen i gang med godt humør.

Alpakka er deilig og mykt, og ypperlig til å nålebinde med, men det er dyrere enn ull, og det tover noe helt vanvittig. Om man har fått seg ny vaskemaskin hjelper det heller ikke med erfaring fra tidligere. I etterpåklokskapens navn bør det også påpekes at man heller ikke bør tove begge parene samtidig. Det er vel ingen overdrivelse å påstå at denne gangen gikk det skikkelig skeis. Vottene ble alt for små. Nå må vi begynne helt på nytt, og vi må finne noen som ønsker seg barnevotter i alpakka…  Vi har på følelsen at dette er siste gang vi våger oss på å tove alpakka. Blæh!

Alpakkavottene før toving. Her ser de normal ut og passer til et voksent menneske
Alpakkavottene før toving. Her ser de normal ut og passer til et voksent menneske
Etter toving - barnestørrelse og med litt knudrete overflate
Etter toving – barnestørrelse og med litt knudrete overflate

Nålbinding is a typical pastime in our home (and everywhere else we have some spare time). We bind large quantities of socks, mittens and hats – too many to mention in the blog, in fear of boring our readera. However, we choose to share some of our nålbinding experiences, even the bad ones:  Espen recently received an order for two pairs of felted mittens in alpaca. Alpaca yarn is lovely and soft, but felts as heck. Last time we had to experiment a lot to get a good result, but this time we thought it would be easy. We were so sure that we put both pairs in the washing machine at the same time. Results: Two pairs of rugged miniature mittens. Not everything can be put into words, at least not without frighten the faint hearted. Now we have to buy new yarn and start again. Yuck! Don´t try this at home.