Julens nålebinding – Christmas nålbinding

Selv om Espen har hatt større ting å jobbe med denne julen, og Lena har sydd tøyposer til alle gavene (vi holder oss stort sett unna gavepapir her i huset), har det også blitt tid til en del nålebinding i løpet av adventstiden og julen. Lena har laget flere luer, bl.a. til to voksne nevøer. Det er alt for få myke, selvlagete gaver under juletrærne fort tiden. Espen har som vanlig laget en god del par med votter og sokker, men ikke så mange som han pleier, på grunn av hetteslaget. Nå skal vottene og sokkene toves og pakkes ned for å selges på sommerens og høstens markeder. Det er viktig å starte tidlig om man skal ha tilstrekkelig mengde og stort nok utvalg.

Christmas is nålbinding time. Because of Espen´s Iron Age hood and Lena´s gift bags (we don´t wrap Christmas presents in paper), we have produced less items than previous Christmasses. Still, Lena has made som caps, including a couple of hats for her nephews, and Espen has managed to produce a few mittens and socks in between the pieces of sheep skin. Now it is time to felt the socks and mittens and store them untill the Viking and Medieval markets in summer and fall. It is crucial to start early to make enough stuff before the event and market season starts.

Tre ferdigtovete par i Dalbysting og ett utovet i Mammensting.

Tre ferdigtovete par votter i Dalbysting og ett utovet i Mammensting.

Ett ferdigtovet par sokker i Brodéns sting og ett utovet i Mammensting.

Ett utovet par sokker i Mammensting og ett ferdigtovet par i Brodéns sting. De siste er en stor herrestørrelse, som Espen stadig får formaninger om å lage. De er svært tykke, selv om de er bundet i tynt garn.

Reklamer

~ av Lena & Espen den januar 10, 2013.

Én kommentar to “Julens nålebinding – Christmas nålbinding”

  1. Kjempefine votter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggere like this: