English text under the pictures

Espen har aldri laget så mange sko som han har gjort i år, som en også kan ane av tidligere poster. De siste dagene har han så og si jobbet seg ut gjennom døren, dvs. han har laget så mye han rekker før vi drar på ferie. Han har sendt av gårde en liten haug med sko, bl.a. til beboerne i den nye vikinglandsbyen Njardarheimr i Gudvangen og til et større norsk frilutsmuseum. Siste par før årets Danmarks-ferie ble ferdigstilt i dag, og blir sendt med posten i morgen.

Den mest populære modellen, som Espen derfor lager flest av for tiden, er enkle Hedeby-støvler med reim. Før pleide han å lage en variant med frontsøm, men har nå gått helt over til en modell med skjult sidesøm, som er både penere og mer holdbar. Vi merker oss ellers at stadig flere ønsker fargede sko, og det er jo lett og skjønne hvorfor.

Espen has never before made so many shoes as he has done this year, as can also be seen from previous records. During the last few days he has worked hard to finish as much as he could before we are going on holiday. He has sent off a small pile of shoes, some of them to the residents of the new Viking village Njardarheimr in Gudvangen and some to a larger Norwegian open air museum. The last couple before this year’s holiday in Denmark was completed today and will be sent by mail tomorrow.

The most popular model, which we sell most of, is simple Hedeby boots with laces. Earlier, Espen used to make a model with visible front seam, but now he prefers to use an invisible side seam, which both looks better and is more durable. We notice that more and more people want to buy dyed shoes, and must admit colour looks good.