Mye av aktiviteten vår er sesongpreget, og både museumsprogrammet og årstidene styrer langt på vei hva som blir laget. Nå er det høst, som betyr at det snart blir kaldere i været, og turister og andre museumsbesøkende blir kalde på hendene. Espen er på turné rundt om i distriktet, som gjør at han ikke orker så veldig ambisiøse prosjekt for tiden, samtidig som det blir en god del fergekøer og -reiser. Når man legger sammen disse variablene får man… nålebinding av votter til museumsbutikkene!

Like før turnéstart hadde Espen et ærend i Nordhordland, som ble kombinert med et besøk på Hillesvåg ullvarefabrikk. Han kjøpte like godt et par bæreposer med garn i forskjellige størrelser. Etter at Bergenhusdagene var i havn, kunne han endelig ta fatt på den digre garnhaugen, som så langt har blitt til åtte par med votter. Forhåpentligvis har han jobbet seg gjennom alle nøstene innen han går fullstendig lei av nålebinding eller kjenner antydning til senebetennelse. Da er det på tide å gå i gang med andre prosjekter, helst noe større og ikke så monotont og rutinepreget.

Much of our activity is seasonal, as the museum´s program and the time of year for a great deal dictates what we are crafting. The fall is upon us, which means it is about to be colder, and tourists and other museum visitors are likely to get cold hands. Espen is touring the countryside, teaching archaeology and prehistory to children at remote schools, and he is to tired for any ambitious project. In addition he spends a great deal of time on ferries. Adding together these variables one gets… needlebinding  mittens for the museum shops!

Just before he started his tour, Espen had an errand in Nordhordland, which was combined with a visit to Hillesvåg Ullvarefabrikk (woolen mill). He left with a couple of shopping bags filled with yarn in different colours. After the Bergenhus Days were finished, he could finally embark on the huge pile yarn, which so far has been transformed into to eight pairs of mittens. Hopefully, he will have worked his way through all balls of yarn before he goes completely tired of needlebinding or recognize symptoms of tendonitis. Then it will be time to go ahead with other projects, preferably something bigger and not so monotonous.