Sommerferien er over, og vi går hardt ut. Forrige helg arrangerte Bymuseet nok en workshop for produksjon av middelalderdrakter til Bergenhusdagene. Stedet var som sist Bryggens Museum. Espen var Bymuseets ansvarlige, mens skredder Hilde Petersen Nyløkken ledet samlingen. Lena var med blant deltagerne.

Espen hadde nok med selve workshopen, og laget ikke noe selv. Innimellom fikk han sydd litt på et par hoser han skal gjøre ferdig for en av deltagerne på forrige runde, som ikke kunne være med nå. Lena har mange prosjekt på gang. Hun vil gjerne være gjennomført fra topp til tå, og fra innerst til ytterst, og fikk hjelp av Hilde til å begynne på middelaldersk undertøy. Dessuten fikk hun tatt mål til lage seg en Moy-kjole (en relativt komplisert irsk kjole fra 1300-tallet). Sistnevnte blir nok ikke ferdig før neste Bergenhusdagene. I tillegg laget Lena en struthette for Bymuseet.

Det er veldig kjekt å tilbringe en hel helg sammen med andre draktinteresserte. Tiden går fort når den fylles med tekstilarbeid, småprat og diskusjoner. Det var dessuten klassisk innevær hele tiden. Like etter at vi var kommet hjem, brøt imidlertid solen gjennom skydekket, og vi kunne nyte et par timer med sommervær ved fiskedammen. Lena benyttet sjansen til å gjøre struthetten helt ferdig, mens Espen nålebandt sokker.

Her er noen flere bilder fra workshopen på Bergenhusdagenes facebookside.

Our summer vacation is over, and we are back in action. Last weekend the Bergen City Museum arranged another medieval costume workshop at Bryggen Museum for the production of garments for the Bergenhus days. Espen was in charge of the workshop, together with taylor Hilde Petersen Nyløkken. Lena was among the participants.

Espen had enough with the actual workshop, and made nothing himself. However, he managed to do some work on a couple of hoses he promised to finish for one of the participants in the previous round, who could not attend this time. Lena has many projects going on. She would love her clothes to be authentic from head to toe and from the inside and out, and got help from Hilde to start making medieval lingerie. Moreover, she has decided to make herself a Moy-dress (a relatively complicated Irish dress from the 1300s), and Hilde helped her taking measurements. The dress will probably not be completed until the next Bergenhus days. In addition Lena made a chapereon hood for the museum.

It is a privilege to be able to spend a whole weekend together with other costume enthusiasts. Time passes quickly when filled with textile work, small talk and discussions. The weather outside was also well suited for indoor activities, with constant rain all the time. Shortly after we returned home, however, the sun broke through the clouds, and we could enjoy a few hours of summer at the fish pond. Lena took the opportunity to finish the chaperon, while Espen was needlebinding, making socks for the Medieval market.

Here are some more pictures from the workshop on Bergenhus days facebook page.