Mai byr på fridager og langhelger. Det gjelder å bruke dem godt, særlig når man har mye man skulle gjort. Når det i tillegg er strålende vær, må man selvsagt være så mye utendørs som mulig. Vi har kost oss i hagen og på museet – vårt andre hjem. Lørdagen, som ble benyttet til brygging av årets sommerøl, var helgens høydepunkt. Brygging består for det meste av venting, og da er det best å ha med rikelig med håndarbeid. I tillegg ølet, har vi i løpet av helgen klart å lage to skinnkjortler og et par hoser til Steinalder- og bronsealderdagen neste helg. Vi har til og med fått laget en liten bærhage, og dessuten forberedt oss til morgendagens steinaldergebursdag for åtteåringen vår og en kompis (Vi kommer tilbake til hvordan det går). Helgens kulturelle innslag ble en utstillingsåpning, Meeting point wood, som åpnet på Hordamuseet på lørdag, mens Lena rakk å få med seg eldstejenten synge på Vårkonserten til Bergen Pikekor, Bergen guttekor og gjestende kor fra Oslo.

I Norway we have a lot of holidays and long weekends in May. It is important to use them well, especially when there is a lot to be done. When, in addition, the weather is fantastic, we spent as much time outdoors as possible. We have enjoyed the garden and the museum – our second home. Saturday, which was used for brewing this year´s summer ale, was the highlight of the weekend. Brewing consists mostly of waiting, and it is best to bring along plenty of handicraft projects. This weeken we have, besides beer, managed to stitch two hide kirtles and a pair of hoses for the Stone Age and Bronze Age Day next weekend. We even had time to plant some berry bushes in the garden, and prepared us for tomorrows stone age burthday party for our eight year old boy and a buddy (We will report on this later). The weekends cultural activities was an exhibition opening, Meeting point wood, which opened on Hordamuseet on Saturday, while Lena attended a Spring Consert with the choire our girl is member of.