Det går stadig i vikingsko og -støvler. De høye støvlene ble overlevert til den fornøyde eieren på tirsdagstreffet til Bjørgvin Handverkslag. Alle knapper og reimer satt som de skulle.

Espen har dessuten laget ferdig York-ankelstøvlene han var i gang med. De er også kraftige, og laget for hard bruk. Kantingen rundt åpningen er prikken over i´en. Bare kanten alene representerer noen timer med arbeid, ettersom skinnremsen først er sydd på kanten av skoene, og deretter sydd ned på innsiden med kastesting halvveis gjennom overlæret. Også disse skoene fikk ny eier på håndverkstreffet på tirsdag.

Ferdig med ett par, og straks i gang med et annet. Det er visst mange som ønsker sko og støvler om dagen, så det er bare å stå på. Denne gangen blir det nok et par med høye knappestøvler, men en variant med færre knapper og spiss hæl. Disse blir størrelse 45, og er tiltenkt en kollega fra et annet museum.

Det fine med knappestøvler er at det ikke er så utrolig mange lisser å holde styr på. Kanskje guttene i Fortidsfamilien også skal få seg knappestøvler til Bjørgvin Marknad, så slipper vi å knyte lisser hele tiden? Det kommer jo selvsagt an på hvor mye tid man har også. På folkemunne heter det seg jo at skomakerens barn ikke akkurat stiller først i køen. Det skal jo også lages opp et lite lager med sko og støvler for salg, og det er jo ikke så lett når de går unna etter hvert som de blir ferdige…

Espen is still in Viking shoes and boots mood. The high boots were handed over to the happy owner last Tuesday, at the craft evening at Bjørgvin Handverkslag. All buttons and straps fitted nicely.

Espen has also finished the York ankle boots he had started on. The edging gives the shoes a nice look. However, this detail represents a few hours of work, as the strip if reindeer skin is first sewn on the edge of the shoes, and then fastened to the inside with whip stitches halfway through the uppers. Also these shoes got a new owner at the meeting on Tuesday.

Finished with one pair, and immediately started on another. It seems that a lot of people want Viking shoes and boots these days, so we better keep up the good work. This time it will be another pair of high boots, but a variant with fewer buttons and pointed heel. These are intended for a colleague at another museum.

A nice thing with buttoned boots is that one doesn’t have to deal with all those laces. Maybe we shall make some for our boys before Bjørgvin Marknad, so that we avoid tying laces all the time? This of course depends on how much other work we have. Of course the cobbler’s children never stands first in line for new shoes. We are also supposed to make a stock of shoes and boots for the market, but it’s not so easy when they are sold as fast as they are finished…