Sist uke, 11.-17. august, ble det arrangert Viking- og mellomalderdager på Lygra i Lindås, nord for Bergen, et samarbeid mellom Nordhordland Frie Vikinger og Lyngheisenteret. I tillegg til marked, omvisninger og aktiviteter, ble det bl.a. laget en liten salgsutstilling med kunsthåndverk knyttet til vikingtid og middelalder. Espen ble spurt om han ville stille ut noe av det han lager, og stilte med noen par med støvler og sko, samt en liten bunke nålebundne votter og sokker i villsaugarn.

Dessverre hadde vi ikke mulighet til å stille med markedstelt, fordi vi har det for travelt nå som Lena er i full gang med Kystsogevekene, og Espen må forberede seg til alle seinsommerens og høstens begivenheter i Bymuseet. Det er i alle fall kjekt å kunne være «tilstede» gjennom det man lager, og å kunne formidle håndverkstradisjoner på den måten.

Vi rakk å ta en kort tur innom for å hilse på og se oss omkring, om enn bare som nåtidsmennesker. Viking- og mellomalderdagene var en del av Kystsogevekene, som Lena er leder for, og hun prøver alltid å få besøkt så mange arrangement hun kan i løpet av tiden vekene pågår. Det var selvsagt kjekt for Espen å få sett utstillingen i samme slengen. Det var også gledelig å se at noen av sokkeparene hadde fått bein å gå på.

 

 

Last week, August 11th-17th, Lygra Viking and Medieval Days were arranged at the Heathland Center. In addition to traders market, guided tours and activities, there was a small exhibition with crafts related to the Viking and Middle Ages. Espen was asked if he would exhibit some of his products, and he decided to participate with a few pairs of boots and shoes, and a small pile of needlebound mittens and socks in wool from the old norse «wild» sheep breed.

Unfortunately we had no opportunity to bring our tent and take part in the market, because we are too busy now that Lena is running the Coastal Saga Weeks and Espen must prepare for all late summer and autumn events in his museum. It is certainly nice to be able to be «present» in some way.

We managed to take a short trip to Lygra to say hello and look around, but only as ordinary modern visitors. The Viking and Medieval days were part of the Coastal Saga Weeks, which Lena is managing, and she always tries to visit so many events as she can during the weeks. It was nice for Espen to see the display, and also pleasing to see that some of his sock pairs got new owners.