Det nærmer seg årets første store fortidsarrangement på Hordamuseet: Jernalder- og mellomalderdagen, søndag 4. mai. Espen, som er ansvarlig for drakter og draktutstyr på Hordamuseet, må som vanlig se over beholdningen, utføre reparasjoner og smøre alle sko og støvler med lærfett. Ikke akkurat en av de kjekkeste oppgavene han har, men det må gjøres, og i dag var dagen. Espen har det travelt på jobben for tiden, og har ikke tid til å styre med slikt der, så han har måttet ta skoene med seg hjem. Heldigvis har det vært solskinn, slik at han har kunnet sitte ved hagedammen og sy, gnikke og gnure. Flere av skoene har vært med oss en lang tid, og synger på siste verset. Noen sting her og der holder noen av dem gående et arrangement eller to til, men en del av dem trasker nok sine siste skritt på søndag. Til neste år blir det nok nødvendig med en del fornying.

 

The first major event at Hordamuseet is approaching: The Iron Age and Medieval day, Sunday 4th of May. Espen, who is in charge of costumes and costume accessories at Hordamuseet, must as usual look over the inventory, make repairs and grease all shoes and boots. Not exactly one of his favorite tasks, but it has to be done, and today was the day for it. Espen is busy at work these days and don´t have time for such things there, so he had to bring the shoes home with him. Fortunately, the weather has been lovely, so he has been able to sit by the pond in the sunshine sewing and rubbing. Many of the shoes have been with us a long times. A few stitches here and there keeps some of them going for an event or two, but some of them will be on their last legs this Sunday. Next year we will probably have to make quite a few new pairs.