Plutselig viser både kalenderen og været at det er i ferd med å bli vår, og vi gleder oss til vårens og sommerens begivenheter. I dag fikk vi endelig avgårde deltagersøknaden for årets Bjørgvin Marknad. Selv om vi har mange jern i ilden fra flere historiske perioder, får vi innimellom tid til å lage en del varer til markedet. I helgen tovet vi f.eks. tre par sokker i ulike størrelser, som Espen har bundet på i ledige stunder. De er typiske for årets utvalg av sokker og votter, som i hovedsak er laget av tynt villsau- og spælsaugarn. Tynt garn medfører flere sting og flere løkker, for at arbeidet skal bli fast og tett, som også betyr mye mer arbeid og tid per plagg, men resultatet blir tilsvarende bra. Med den store mengden nålebinding som fins på markedene for tiden er det viktig å skille seg ut ved å holde høy kvalitet.

Tre par sokker i Brodéns sting / Three pairs of socks in Brodén´s stitch
Tre par sokker i Brodéns sting / Three pairs of socks in Brodén´s stitch

Suddenly both the calendar and the weather tell us that spring is just around the corner, and we look forward to the events of spring and summer. Today we finally sent our application for this year’s Bjørgvin Market. Although we have many projects going on from several historical periods, we occasionally have time to make some goods for the market. This weekend, for example, we felted  three pairs of socks in various sizes, which Espen has tied in his spare time. They are typical of this year’s selection of socks and mittens, which are mainly made ​​of thin yarn from old sheep breeds. Needlebinding with thin yarn means a lot more work than with bulky yarn, to make the surface firm and dense, but the result looks so much better. With the large amount of needlebinding stuff available on Viking and Medieval markes, it is important to have products of high quality.