Rundskoene ble flotte, men manglet en siste finish – nemlig den mørke fargen. Å farge skinn i rustbad har vi gjort før med hell, og vi gikk til verket og i løpet av en liten halvtime i går kveld, ett kvarter på hver sko i rustvann og eddik ble skoene forvandlet slik at de fikk en flott, mørk farge. De har stått til tørk over natten, og Espen har gitt dem en omgang med lærfett, så nå skinner de blankt, mørkt og fint.

The moccasins were nice but lacked a finishing touch – namely, the dark colour. We have dye leather in rust and water before with success. Within half an hour last night, after fifteen minutes of each shoe in rust water and vinegar the shoes were transformed so they got a nice, dark colour. They have been left to dry overnight, and Espen has rubbed them in grease, so they now  look nice and shiny and dark.