Her er to par sko som skal være med på Medeltidsveckan på Gotland. Det skal dessverre ikke vi… Lena er leder for Kystsogevekene, som starter 10. august, og det er en del som skal på plass til da. Derfor ser det ut til at Medeltidsveckan er utenfor vår rekkevidde på ubestemt tid. Da er det et lite plaster på såret at vi har pekt ut Voergaard Middelalderdage og Trelleborg Vikingemarked – begge blant de største i Norden – som noen av våre reisemål på sommerens Danmarkstur. Der finner vi forhåpentligvis mengder med stæsj og kanskje også litt verktøy og redskaper. Vi har bestemt oss for bare å gå i vanlige klær, fordi draktene ville tatt for stor plass i bilen. Markedene er jo tross alt bare en liten del av ferien, som også skal omfatte strender, fornøyelsesparker, moderne shopping, museer og andre attraksjoner.

Vi reiser i morgen formiddag, så skoene skal i posten nå i kveld, slik at de finner frem til føttene sine i god tid. Det ene paret har frontsnøring, mens det andre er lukket med lærknapper i front. Nå skal de bare smøres, slik at de blir vannavvisende og får litt glød i skinnet.

Espen har forresten allerede hullet over halvparten av sålene han skal ha med seg for å arbeide med på reisen. Da er han klar til å sy på overlær. I tilfelle noen lurer, så har vi faktisk fått malt på huset vårt også, men det har altså blitt litt håndarbeid innimellom. I kveld må vi også komme i gang med et par tekstilprosjekter som vi skal ha med oss, i tillegg til å pakke for turen. Vi kommer vel i havn med det også.

Two pairs of shoes that will participate at Medeltidsveckan on Gotland. Unfortunately we will not… Lena is the leader of the Coastal Saga Weeks, starting August 10th, and there are lots to be done by then. Therefore, it appears that Medeltidsveckan is beyond our reach indefinitely. Then it is little consolation that we have pointed out Voergård Medieval Market and Trelleborg Viking Market – both among the largest in Scandinavia – as some of our destinations for our Danmark road trip this summer. Hopefully we will find lots of nice stuff and maybe some tools and implements. We have decided just to wear regular clothes, because our costumes would take to much space in the car. The markets are, after all, only a small part of the holiday, which will also include beaches, amusement parks, modern shopping, museums and other attractions.

We leave tomorrow morning, so the shoes will have be in the mail by this evening, so they can find their feet in good time. One pair has front lacing, while the other shoes are closed with leather buttons. Now they just need som greasing, to make them water resistant and give them a little glow.

Espen has already made holes in over half the soles he will bring to work with on the journey. Then he can start with sewing on the uppers. In case anyone is wondering, we have actually been painted a part of our house too, but there is always room for å little handiwork in between. Tonight we need to get started with a couple of textile projects to bring with us, in addition to packing for the trip. Hopefully we will be ready to head off in tomorrow morning.