Vi pleier alltid å ha med oss noe håndarbeid på ferie. Ofte har det gått i nålebinding eller ett eller annet plagg dersom det har vært god plass. Nå har i alle fall Espen bestemt seg for å tone ned nålebindingen litt, og den beste måten å gjøre det på er ganske enkelt å la være å ta med garn og nålebindingsnåler. Det betyr imidlertid at han må ha med seg noe annet å drive på med på feriekveldene. Han er derfor nå i gang med å skjære til såler og overlær til middelaldersko. Når ferien er over er et ikke lenge til Bergenhusdagene, og da må vi jo ha noen tidsriktige sko til salgs i boden vår. Det kan nok også hende at Fortidsfamilien selv trenger noen nye sko, ikke minst guttene, som hele tiden vokser fra sine. Skodeler og grunnleggende skomakerverktøy tar ikke stor plass, og er lett å få med seg. I år blir det biltur til Danmark. Det betyr litt bedre plass enn i fjor, da vi syklet, noe som igjen innebærer at vi til og med kan ha med oss noen klesplagg å jobbe med. Når man brer et godt ullstoff utover fanget blir man ikke kald når man sitter utenfor teltet utover kvelden. Det er imidlertid viktig at vi får gjort unna selve målingen og klippingen, slik at bare sømmen gjenstår.

Sommersko_blWe always make sure to bring with us some handiwork on vacation. Usually that means nålbinding, or maybe some other garments if there is plenty of space. Now, Espen has decided to tone down nålbinding a bit, and the best way to do so is simply not leave yarn and needles at home. However, this requires that he must have something else to work with on the holiday evenings. Now he is cutting soles and uppers for Medieval shoes. When the vacation is over, the Bergenshus Days are not far ahead, and we need some Medieval shoes in our stall. Some of The Past Time Family´s members are probably also in need of some new shoes, especially the boys, who are constantly growing from theirs. Shoe parts and basic cobbler tools takes little space and are easy to bring along. This year, the we are planing a road trip to Denmark. Then we will have a little more space than last year, when we rode bikes, which in turn means that we  even can bring with us some clothing to work with. A piece of wool fabric in the lap will be nice and warm when we are sitting outside the tent into the evening. However, it is important that we can finish the measurement and cutting before we travel, so that only the seam remains.