Vi fikk en overraskende henvendelse i forrige uke fra NRK og Norge Rundt som hadde hørt om Fortidsfamilien og ønsket å ha oss med i sendingen. Det var jo en artig ære å bli spurt om noe slikt, og en god mulighet til å promotere den kommende Steinalder- og bronsealderdagen som er like om hjørnet – dette kunne vi jo ikke si nei til!

Det gjorde nok at fokus naturlig nok ble litt endret i forkant av morgendagens arrangement, men siden de også ønsket å filme hjemme hos oss, måtte vi gjennom en grundig husrydding før vi kunne slippe noen (og «hele» Norge) inn dørene. Lena var tilfeldigvis i et møte i Sunnhordland og rakk å svippe en tur innom Granberg Garveri i Ølen og fikk kjøpt ny forsyning av skinn til en trøye som Espen kunne sy på under opptaket. Vi andre planla også noen gjøremål til å vise frem på TV. Det er sein vår i år og kaldt, og det passet da flott at Lena kunne sy hver sin lue til guttene, Sigvald en lodden og fin i saueskinn, mens Malvin fikk en flott i beverskinn, restekapp fra et tidligere prosjekt.

Siden vi skulle være base for kveldens sending (19.04.13) og være utgangspunktet for alle innslagene ble vi enige om å gjøre litt forskjellige ting, og siden tema var Fortidsfamilien og våre «tidsreiser» til alle tider, kom vi frem til at familiens medlemmer skulle reise til ulike tider. Det endte opp med at programlederen Pernille og guttene våre skulle dra til steinalderen, Oline til bronsealderen, mens Lena og Espen tok turen til eldre jernalder. Vi fant også et egnet hus på Hordamuseet der vi kunne gjøre opp ild på gulvet og sette en leirgryte på kok.

Vi hadde en kjekk dag hele Fortidsfamilien sammen med teamet fra NRK, som var utrolig hyggelige og kjekke og ikke minst rutinerte, og vi dermed fort ble avslappet sammen med.

Se hele programmet med mange sekvenser av  Fortidsfamilien i NRK Norge Rundt