Nå er Bergenhusdagene overstått, og vi kan puste ut og planlegge høstens og vinterens prosjekter. Et av dem vil definitivt være et nytt romertidsbelte til Espen. Det er ikke noe feil med Illerup-beltet han har i dag. Tvert imot har det pene, historisk korrekte beslag. Han har heller ikke lagt seg så mye ut at beltet har blitt for lite. Problemet er at det har beltebeslag av bronse. Det tar seg simpelthen ikke ut i kombinasjon med gullarmring og praktkappe med sølvfibula. Espen har nettopp bestilt en lekker beltespenne fra Replik i Tyskland, som han har siklet lenge etter, og denne uken kom hentelappen i posten. Spennen er av sølv med dekorasjoner av gullblikk, og er bl.a. smykket med fugleskalle-motivet som fins på så mange av de nordiske praktgjenstandene fra 200-tallet, bl.a. såkalte ormhoderinger og sverdslirebeslag. Originalen til beltespennen er fra våpenofferfunnet Thorsberg i Schleswig-Holstein, som er kjent for både klær og heftige praktgjenstander. Han har også kjøpt en matchende reimende fra samme tid. Det skal nok bli råd med noen opphengsringer og andre beslag etter hvert…

En liten skattkiste med jernalderbling!