Her kommer en del bilder fra helgens store arrangement- Bergenhusdagene 2012. Fortidsfamilien stiller selvsagt opp på museets arrangementer.

Vi rakk ikke å produsere så mange nye varer denne gangen (fordi vi hadde så mange drakter å sy til arrangementet), men hadde med oss nålebunde votter, sokker og luer, og dessuten en del skinnvesker og punger og noen armbeskyttere til bueskyttere. Selv om dette er et middelaldermarked var ikke det viktigste for oss å selge så mye varer, men å ha med et håndverk for å vise og fortelle. Lena satt derfor i teltet vårt og nålebandt, og viste til publikum som var interesserte. Vi hadde også med nålebindingsnåler som Stig hadde laget, deriblant noen som var svartfarget eik. Det var et artig poeng å fortelle at de svarte skinnveskene og nålene var farget på samme måte, ikke med maling, men med rustbad. Vi hadde dessuten med en del brynjesmykker i sølv som Kenth har laget, 925maille.wordpress.com, og kunne også fortelle litt om den teknikken.

Det var en god del folk innom og bortom for å prate, og det var viktig å ikke la teltet bli stående ubevoktet. Det var derfor ikke tid til å gå så mye rundt for å fotografere, men Oline tok seg en liten stripe med kamera et par ganger. Espen var som vanlig på sin post ved trebucheten og fikk heller ikke tatt bilder, men han hadde seg en del patruljeturer bortom til markedet for å hilse på, og prate med de handelsreisende. Det ble dessuten mange turistfoto i løpet av dagen.

Her kommer bilder: