Så var vi endelig ferdige med de siste kjolene og en brikke til falt på plass til Bergenhusdagen. Disse kjolene er barnestørrelser og en forenklet utgave av den flotte kjolen vi laget til Oline. Her har vi måtte i større grad ty til maskinsøm, men alle synlige sømmer er gjort for hånd. Vi valgte også å prikksy rundt halsåpning og nede rundt kanten med en dekorativ tråd i en annen farge eller ton i ton med kjolestoffet. Prikksømmen brukte vi til samtidig å legge opp kanten. Klokkeermerne er sydd inn for hånd rundt hele kanten, men med usynlig søm. I ryggen har vi brukt maljer i messing og vi har tvinnet en tråd for å stramme.

Vi har laget to små kjoler str 5 år, med rød og lilla med motsatt halvpart til hverandre. Den midterste er kjole med med lilla midtparti ca str 6-7 år, og den største lilla med burgunder midtparti og ermer, til de størst slottsførkene på ca 9-10 år.

Fortidsfamilien er klar for en reise til middelalderens og Bergenhusdagene som starter i morgen!

Kjolene klare for Bergenhusdagene. Vi har bare forsøkt de på guttene våre for å teste størrelsene, og da ble de brukt som kampdrakter som små borgherrer kunne bruke. Skal bli fint å se dem på små slottsfrøkener.
Ryggsnøringene på to av kjolene. (Fargegjengivelsen er ikke helt riktig, fargene er rødt, lilla og burgunder).