Endelig er Olines kjole ferdig, og hun er klar for Bergenhusdagene til helgen. Det gikk med rundt 5 m med fint ullstoff, 50 maljer til ryggen, og ikke minst mange timers arbeid, men så ble resultatet bra, og hun er fornøyd.

På grunn av tidsnød er selve kjolen sydd sammen med maskin, men sømrom og kantene omkring åpningene er lagt ned for hånd. I ryggen er det som nevnt 50 maljer eller hemper av messing, og snøring som gir en fin passform. Dermed kan hun bruke kjolen selv når hun vokser litt til. Vi tenker også å sy silkefor i klokkeermene, men det får bli til neste år.

Vi er også i gang med fire andre tilsvarende kjoler i barnestørrelser som skal brukes på Bergenhusdagene, men dette er altså Olines egen. Ble den ikke flott?!

Omtrengt slik kunne sikkert en adelig frøken sett ut i middelalderen
Store klokkeermer og snøring i ryggen