Lena er en frysepinn, og den av oss som er først ute med å trekke på seg en kappe. Det var hun som presset på for å få laget middelalderkapper i år.  Vi fant frem et stoff vi har hatt liggende lenge, gråbrunt, i veldig tynt, valket toskaft. Det har tidligere vært brukt til en barnekjortel. Fordelen med en tynn kappe er at den ikke veier så mye (Espens middelalderkappe er til sammenligning veldig tung), og så flagrer den fint og faller meget pent i mange folder. Vi får håpe at den er varm og tett nok. Alternativt får vi fore den.

Vi satset på nok en halvsirkelformet kappe. De mer omfangsrike kappene, 3/4 sirkel eller helt sirkulære, passer best til seinmiddelalderen og renessansen, og de er dessuten veldig materialkrevende. Lena ønsket denne gangen en hette sydd i ett med kappen. Den er ikke så ulik struthettene, men uten slaget, og med rynker langsetter sidene for at den skal passe i den relativt trange halsåpningen, til tross for at den er omfangsrik. Til lukking i fronten har den fått et par hekter Espen kjøpte på middelalderfestivalen i Hamar, samt et kjede for at den også skal kunne henge løsere.