Praktkappe

Speil, speil på veggen der… hvem har den stiligste jernalderkappen i landet her?

Veveren Kari Thue har laget en nydelig praktkappe til Espen – en fantastisk gave, som Espen er utrolig takknemlig for! Den er inspirert av diverse praktkapper fra eldre jernalder i Nord-Europa. Kappen er vevd i diamantkyper, med rutemønster i flere nyanser av blått. Startborden og to av sidene er brikkevevde i ett med kappen – ingen påsydde bånd – og den ene kortsiden har frynser.

Det fins flere mulige bæremåter, men det er i alle fall sikkert at store kapper som denne må foldes dobbelt. Thorsbergkappen, en av inspirasjonskildene, er foldet diagonalt, og det virker som en grei løsning. Kappen er festet med en germansk sølvfibula fra 200-tallet. Den blå fargen vil helt sikkert være en utmerket kontrast til Espens krapprøde Thorsbergkjortel.

Kappen skal innvies på Jernalder- og mellomalderdagen på Hordamuseet. Foreleløpig må vi be om unnskyldning for at den testes utenpå moderne klær. Jernalderdrakten til Espen henger på Hordamuseet. Det kommer bilder i full drakt senere.

Vi har fortalt om kappen tidligere, men nå er den helt ferdig.

Eldre jernalders praktkappe

Reklamer

~ av Lena & Espen den mai 4, 2012.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggere like this: