Reparasjon av jernaldersko

Ikke før er Steinalder- og bronsealderdagen unnagjort, så er det klart for Jernalder- og mellomalderdagen… Som alltid må Espen gå over sko, klær og draktutstyr for å se at alt er i orden. En av de gamle, trofaste jernalderskoene hadde fått hull i sålen.  Selvsagt er det ikke vanskelig å skjære til et nytt par, men det går raskere å lappe, som er bra når man har dårlig tid, for ikke å si at man sparer noen kroner. Reparasjoner kan dessuten være stilige, og velbrukte sko har en pen patina.

Området rundt hullet var helt tynnnslitt, så mer måtte bort. Espen skar derfor ut en firkant, som han deretter brukte som mal for å skjære ut et nytt hudstykke. Han sydde firkanten på slik at sømmen ikke er synlig fra undersiden, og dermed heller ikke utsatt for slitasje. I og med at kantene går i ett, og ikke overlapper, er det en glidende overgang både på inn- og utsiden, slik at reparasjonen knapt er merkbar når man har skoen på. Et strøk med narvsverte, så blir lappen litt mindre merkbar for øynene også, i alle fall når man har gått noen skritt. Nå over til andre ting på listen…

Reklamer

~ av Lena & Espen den mai 6, 2012.

2 kommentar to “Reparasjon av jernaldersko”

  1. Hvor har dere gjort av smeden deres Elvin Falk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggere like this: