Da er vi inne i den hektiske innspurten til Steinalder- og bronsealderdagen førstkommende søndag. Det er mye annet som skal gjøres og lages, og hjemlige/familiære sysler trenger seg også på, men nå har Espen endelig fått laget hosene til den nye steinalderdrakten. Trøyen er allerede behandlet i et tidligere innlegg. Hosene er også sydd sammen med kastesting langsetter baksiden av foten, og den øvre kanten er også forsterket med kastesting. Halsen på dyret er utnyttet som fotlapp til å ha nedi skoen. Dermed holder hosene bedre på plass, samtidig som føttene holder seg tørrere og varmere. Dette er et velkjent trekk fra både forhistorisk og nyere tid. Hosene til Ötzi hadde fotlapper. Festet til stroppene er forsterket med en påsydd lapp, slik at de ikke revner så lett. Da er antrekket endelig komplett, og klart til søndagens strabaser. Det må bemerkes at antrekket ikke er noen rekonstruksjon av en steinalderdrakt, til det har man lite håndfast å gå etter. Vi har, som tidligere nevnt, brukt sunn fornuft, utnyttet skinnet best mulig, og sett til etnografiske paralleler. Til sammen gikk det med fem reinsdyrskinn, tre til trøyen og to til hosene. Av kappet kan vi sy punger og andre småting.