Det begynner å våres, og det nærmer seg sesong for nye tidsreiser. Hordamuseet har mange ulike arrangement utover våren og forsommeren, men en annen viktig hovedbegivenhet er Bjørgvin Marknad, som også er lagt til Hordamuseets uteområde. Bjørgvin Marknad er det største vikingtids- og middelaldermarkedet i Hordaland, med mange deltagere fra inn- og utland. Årets marked vil finne sted første helgen i juni, og påmeldingen er godt i gang. Les mer om markedet på bjorgvinmarknad.no.

På vinteren og våren går mye fritid med til å lage klær og utstyr som skal brukes av oss selv eller andre på museet, men innimellom har vi også tid til å lage varer som kan selges på Bjørgvin Marknad. Vi har allerede samlet opp en god bunke med nålebundne varer. Lena har laget mest luer, mens Espen har hatt jevn produksjon av sokker. Vi har produsert en del vesker av ulike slag, bl.a.  med svartfarget skinn (som vi har fortalt om på bloggen tidligere), samt armbeskyttere til bueskyttere i så og si alle størrelser. Espen har ikke kommet riktig i gang med årets sko- og støvelproduksjon, men regner med å ha en del par klar til markedshelgen som vanlig. Noen andre saker og ting blir det helt sikkert også.

Vi pleier å kle oss i vikingtidsklær på Bjørgvin Marknad, men vareutvalget omfatter stadig flere middelalderprodukter, bl.a. er alle skinnveskene middelaldertyper. Vi håper likevel at denne anakronismen er tilgivelig, siden markedet omfatter både vikingtid og middelalder. De varene som ikke blir solgt på forsommeren, tar vi med oss videre til andre markeder. Det er planlagt flere vikingmarkeder i Hordaland, både på Herdla og i Lindås, men vi har ennå ikke lagt opp løpet for hva vi skal gjøre i sommer. Til høsten blir det i alle fall en tur til middelalderen for å selge middelaldersaker (som vi også skal lage lage en del av i sommer), for da er det klart for Bymuseets egne Bergenhusdagene, 8.-9. september, der det også skal være marked.