Pilegrimsfareren på museum

Så er utstillingen åpnet, og våre pilegrimsklær er kommet til sin rett på en pilegrimsfarer. Klærne er tatt på en vandrer og antrekket er komplettert. Det har vært lang vei å gå og skoene er utslitt, men bare føtter er herdet etter lang tid på vandring. På beina er det kommet fotviklinger, og for å beskytte ansikt og hode mot solen har han fått en bredbremmet stråhatt. Museet har selv sørget for at han har fått en vannflaske for å slukke tørsten. Både hatt og kappe har fått pilegrimsmerker for å vise hvor turen har gått. I hånden er riktig flott pilegrimsstav.

Pilegrimsvandreren står i utstillingen Fragmenter av fortiden som åpnet på De kulturhistoriske samlinger ved Universitetsmuseet i Bergen. Utstillingen er en av tre i en serie som også omfatter en foredragsrekke. Museet skriver selv om utstillingen:  «Middelalderens bergensere satte pris på underholdning og god litteratur, og et glass eller to. Samtidig advarte kirken dem om dommen etter døden. Ved å legge ut på pilegrimsferd kunne man både gjøre opp for sine synder og oppleve verden».

Se mer om utstillingen og foredragene.

Pilegrimsfarer på vei for å be om bot og bedring

Reklamer

~ av Lena & Espen den februar 7, 2012.

2 kommentar to “Pilegrimsfareren på museum”

  1. Flott kappe, stav og hatt! Har de bilde av slike pilegrimsmerker?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggere like this: