Så er utstillingen åpnet, og våre pilegrimsklær er kommet til sin rett på en pilegrimsfarer. Klærne er tatt på en vandrer og antrekket er komplettert. Det har vært lang vei å gå og skoene er utslitt, men bare føtter er herdet etter lang tid på vandring. På beina er det kommet fotviklinger, og for å beskytte ansikt og hode mot solen har han fått en bredbremmet stråhatt. Museet har selv sørget for at han har fått en vannflaske for å slukke tørsten. Både hatt og kappe har fått pilegrimsmerker for å vise hvor turen har gått. I hånden er riktig flott pilegrimsstav.

Pilegrimsvandreren står i utstillingen Fragmenter av fortiden som åpnet på De kulturhistoriske samlinger ved Universitetsmuseet i Bergen. Utstillingen er en av tre i en serie som også omfatter en foredragsrekke. Museet skriver selv om utstillingen:  «Middelalderens bergensere satte pris på underholdning og god litteratur, og et glass eller to. Samtidig advarte kirken dem om dommen etter døden. Ved å legge ut på pilegrimsferd kunne man både gjøre opp for sine synder og oppleve verden».

Se mer om utstillingen og foredragene.

Pilegrimsfarer på vei for å be om bot og bedring