Det har vært en helg uten de helt store håndverksprosjektene. Riktig nok har det blitt en del TV-titting på kveldstid, og da blir det gjerne en del nålebinding. Det kan gjøres nesten uten å tenke, og er en kjempegod unnskyldning til å se TV samtidig som man kan hevde å gjøre noe matnyttig. Helgens vottepar er nok de siste denne vinteren. Nå må det lages sokker til årets vikingtids- og middelaldersesong.

I kveld fikk Espen hentet frem bronsealdertasken for å gjøre ferdig de siste detaljene. Åpningspartiet har vært dekorert med omgående riller. På de gamle tegningene ser det også ut til å være en rad med tverriller, men disse er ikke så fremtredende på foto av tasken. Kanskje tegneren feiltolket stingene som holdt sammen åpningspartiet? Vi holder inntil videre en knapp på denne forklaringen. Gjett om denne tasken skal granskes neste gang vi er i Danmark!! Beltehempene er også på plass. Vi vet ikke hvordan de var festet på innsiden, men har gått for en T-formet avslutning i begge ender av hempene. Litt bale å få igjennom, men en enkel måte, og de sitter godt. I hodet på låsepinnen er det festet en liten rem. Kanskje denne har vært en sikkerhetsstropp for å hindre nålen i å gå tapt? Alternativt er den der kanskje for å kunne trekke nålen lettere ut. Denne glidelåspatenten er nok ganske ømfintlig for temperatur- og fuktsvingninger.

Da var også dekor og hemper på plass