I helgen laget Espen en enkel middelalderkappe til en pilegrimsdrakt. Han begynte også på en hette med skulderslag, som ble ferdig mandag kveld. En pilegrim som skulle ut på vandring burde ha en slik for å være godt kledt, mot både regn, kulde og vind. Hetten er basert på hetten til Bockstensmannen (samme funn som kappen, datert til midten av 1300-tallet), men uten struten. Struten er et dekorativt element, og vi tenkte at vår ydmyke pilgrim burde klare seg uten. Hetten er laget i samme ullstoff som kappen, og er sydd utelukkende for hånd med ulltråd, akkurat som kappen. Et par hull i stoffet ble stoppet, en tanke synligere enn nødvendig, fordi det skal være med på å gi hetten et slitt preg. Normalt ville vi selvsagt ikke brukt et stoff med hull, men i dette tilfellet er det en fordel at drakten reflekterer noen mil langs pilegrimsleden.