På forrige treff i Bjørgvin Handverkslag kunne flere medlemmer opplyse om at det var salg på linstoff på IKEA. Noen hadde allerede kjøpt, og andre skulle ut for å handle i nærmeste fremtid. Fortidsfamilien pleier alltid å ha en del stoff på lager, mest ulike typer ullstoff, men også lin, slik at vi kan gå i gang med enkle prosjekter uten å måtte foreta bestillinger. Det er dessuten alltid lurt å kjøpe mens det man ønsker faktisk er tilgjengelig, og det skader slett ikke at det er billig. Det var likevel ikke linstoffet som trakk oss til IKEA, men behovet for en del nye ting til huset. Når vi allikevel var der i trengselen, husket vi heldigvis på å få med oss lin. Vi hadde ikke tid til å måle opp, veie og pakke, i alle fall ikke med tanke på den store køen i tekstilavdelingen. Derfor tok vi like godt en hel rull. Den var ferdig pakket og merket med mål og vekt: 35 m, 12 kg! Til dem som nå begynner å bli nervøse, kan vi opplyse om at det fremdeles var mye igjen. Vi oppfordrer folk til å kjenne sin besøkelsestid, og ta en tur innom IKEA om de har mulighet til det. Meterprisen er bare kr. 35. Vel er det lenge til forsommeren, når viking- og middelalderaktører flest våkner av dvalen, men det skader ikke å spare penger, og vinteren og våren er en fin tid til å lage nye skjorter, serker og andre klær. Innlegget er ikke sponset av IKEA 🙂

Dagens fangst: Espen har nedlagt en formidabel linrull.