Man skulle tro at vi som sysler med litt av hvert, og har mange jern i ilden samtidig, har mange ufullendte håndverksprosjekter. Selvsagt har vi idéer som ikke blir gjennomført eller lagt på is, men vi har få påbegynte arbeid liggende. Det fins imidlertid ett uhederlig unntak: Skinnbroken som Espen startet på for omkring fem år siden!

Den gang Bjørgvin Handverkslag var i startfasen, og ennå gikk under navnet Saumfararane, gikk Espen hardt ut med en skinnbrok fra overgangen mellom 1700- og 1800-tallet. Han fikk kyndig veiledning av Hilde Petersen Nyløkken, herreskredder og høvding for Saumfararane. Det gikk raskt unna i starten, men så ble skinnbroken lagt til sides, til fordel for stein-, bronse- og jernaldersaker. Når noe først er lagt på vent, særlig et større prosjekt, er det ikke lett å ta opp igjen. En stund visste vi ikke engang hvor buksen befant seg.

Vi nærmer oss nyttår, som er en tid for nyttårsforsetter. Ett av Espens opplagte valg av nyttårsforsetter (på håndverksiden i alle fall) var nettopp å gjøre ferdig skinnbroken. Romjulen er imidlertid en fin tid for håndarbeid i Fortidsfamilieheimen. Når det i tillegg er udebatterbart innevær og romjulsbesøk blir avlyst på grunn av sykdom, så må man se seg om etter noe å gjøre. I en hylle i kottet lå skinnbroken, som kun manglet noen få sømmer, knapper og knapphull. Nå er den endelig ferdig, og man kan gi seg inn på noen andre nyttårsforsetter i stedet.

Fortidsfamilien nytter dette høvet til å ønske alle som følger eller snubler innom bloggen et riktig Godt Nytt År! Ta frem et gammelt, ufullendt håndarbeid, sett deg i godstolen, og gå i gang.

TIL ÁRS OK FRIÐAR!