Det er lenge siden forrige post. Fortidsfamilien er fremdeles både oppegående og produktiv. Det har bare ikke vært noe særskilt nytt (eller gammelt) å berette om i denne sammenhengen. De siste ukene har det gått i nålebinding av luer (ikke minst røde med dusk), sokker og votter, og det har vi blogget tilstrekkelig om, både i år og tidligere. Selvsagt kunne vi gjort andre ting i stedet, men det er greit å innfri bestillinger av julegaver, og helst i god tid før jul. Vi får håpe at alt passer dem det er tiltenkt, og at gavene varmer på mer enn én måte.

Nå har Espen tatt juleferie, og gleder seg til å strø rundt seg med skinnfeller, lær og verktøy. Først ut er et skinnslag fra eldre jernalder. Også noe han har laget før, men likevel i en litt annen kategori enn de talløse vottene, sokkene og luene. Nå blir det ulldotter over alt og såre fingertupper. Forhåpentligvis blir det også tid til noen sko, belter og andre saker, innimellom julebesøk og gavebytteekspedisjoner. Lena har også tenkt å drive med skinnarbeid, både pulsvarmere og andre småting. Ikke nødvendigvis gammeldagse saker, men i alle fall tradisjonelle materialer.

Vi har bestemt oss for å prøve å være litt flinkere med å blogge fremover, både nå i julen og videre. Forutsatt at vi ikke havner på nålebindingskjøret igjen… Litt nålebinding blir det vel også på begge to, men i tilfelle bare for å utnytte ledige stunder, f.eks. i julebesøk der det ikke passer å ha med hele skinnfeller.