Vi hadde store håndverksmessige planer for denne helgen, som i utgangspunktet var tenkt som en stille og rolig hjemmehelg. I stedet dro vi på helgetur for å besøke familie i Nordhordland, deriblant en helt nyfødt liten niese. Da trenger man noe enklere å gripe til, som ikke fyller hjemmene man er på besøk i, og som ikke krever mer konsentrasjon enn at man kan prate og bare la hendene gå.  Heldigvis hadde vi bunkret rødt garn til førjulstiden, slik at vi begge kunne lage flere nisseluer. Det var i grunnen veldig greit å komme i gang med årets nisselueproduksjon, med førjulsarrangementer som kommer som perler på en snor i ukene fremover. Fortidsfamiliens nisseluer er selvsagt laget i nålebinding, slik urnissene ville gjort. Fasongen har imidlertid hentet inspirasjon fra strikkeluer fra 17-1800-tallet.

I neste post kommer det forhåpentligvis noen ord om det vi egentlig hadde tenkt å gjøre denne helgen, såfremt vi ikke skjener innom et annet emne på veien…

Tre ferdige og to påbegynte nisseluer. Den største er laget en med tynt kamgarn i Brodéns sting, og en av de påbegynte i Dalbysting. De øvrige er i Oslosting.