I forbindelse med morgendagens demonstrasjon på Osterøy Museum har Espen tatt fatt på en skovariant fra jernalderen som han ikke har laget før, men har hatt lyst til å ta for seg i lang tid: Skoene fra Damendorf, Schleswig i Nord-Tyskland. Grunnformen er den samme som de fleste andre hudskoene fra eldre jernalder, men denne skiller seg ut ved et nettingmønster oppå foten.  Mønsteret er laget ved å skjære flere langsgående snitt, som åpner seg når skoen strammes rundt foten. Enkelt og genialt, og meget elegant. Etter sammensying av hælpartiet er det sydd på et ekstra stykke i høyden. Hvorfor skoene har denne detaljen er ikke godt å si, men lissen gnager i alle fall ikke så mye dersom den surres rundt ankelen. Tåpartiet er litt ullent beskrevet. På bildene av originalene er det vanskelig å si hvordan tåen er foldet/festet, og skal man følge dokumentasjonen vil det bli en stor åpning foran, som ikke virker logisk. Inntil løsningen åpenbarer seg har Espen laget noen ekstra snitt, slik at tåpartiet snurpes i hop før lissen føres bakover. Skoene fra Damendorf er datert til romertid. Trolig er inspirasjonen hentet fra Romerriket, der sko med gjennombrudt mønster var vanlig.

Denne bildekrusellen krever javaskript.