Bergenhusdagen nærmer seg med stormskritt, og vi har det svært travelt i jobbene våre begge to, likevel benytter vi alt vi kan av ledige stunder til å produsere småting for å ha med oss til middelaldermarkedet på Festningen.

Lena har laget et knippe små skinnvesker eller -punger, og har merket seg at det går fint an å ta med seg skinnarbeid for å sy på bussen. Her gjelder det å nytte tiden godt, så lenge klipping og hulling er gjort på forhånd, passer selve syingen vel så greit som bussaktivitet som nålebinding. En busstur ut til Periferifestivalen, for eksempel – fikk gjort mye…

Espen bruker sine ledige stunder til å lage armbeskyttere i skinn til å bruke ved bueskyting. Det blir litt kraftige bankelyder når skinnet blir preget, men heldigvis har ungene gode sovehjerter. Han har lage i forskjellige størrelser og med et utvalg av dekor. Dette er en grei variasjon i forhold til sokker og sko. Begge disse produktene er en fin måte å utnytte skinnrester på.

Bergenhusdagene er 10. og 11. september, se hele programmet på Bymuseet.no

Armbeskyttere for store og små bueskyttere
Beltevesker perlelås