Nå er det bare noen dager til vi skal til Ullandhaug for å være fortidsfamilie i en uke. Vi syr for harde livet for å ha tilstrekkelig med klær. De siste dagene har vist oss at man ikke nødvendigvis kan regne med pent vær, selv midt på sommeren. Langtidsvarselet antyder også at det kan bli noen regnværsdager i neste uke.

Lena har fått en langarmet skjorte til å bruke sammen med skjørtet eller under peploskjolen. Den har kiler i skulderpartiet, som man kjenner fra flere plagg fra folkevandringstiden. Riktig nok er detaljen hentet fra mannsplagg, men det er rimelig å tro at kvinnene også ønsket komfortable overdeler. Den skal farges i kveld eller i morgen, og deretter skal kantene sys ned med to-tre rekker med fargete tråder, for å live den litt opp. Til sist skal den få to spiralformede hekter i hver av ermeåpningene, og muligens brikkevevde bånd.

Vi er i gang med et par nye bukser til hver av guttene. I blant bruker de opptil flere bukser i løpet av en dag, så vi krysser fingrene for at to par holder til en uke … Forhåpentligvis blir det så varmt at de også kan gå uten bukser, slik de for en stor del gjorde i Lejre i fjor. Om det blir tid skal Espen også få en trøye og en bukse til. Om vi ikke blir ferdig med alt til vi skal dra, er sying og også en fin jernalderaktivitet å vise publikum i Stavanger, og plantefarging skal vi uansett gjøre.

Lena sin trøye skal farges og etterpå få en søm i halsåpningen i en annen farge. Ved håndleddene skal det sys på spiralhekter.
Buksen til Sigvald er nesten ferdig. Den skal legges opp i beina, og få hemper i livet til belte.