Vi har tilbrakt mesteparten av palmesøndagen på uteområdet til Hordamuseet, der vi har farget en kjortel og to bukser, mens ungene koste seg i strandkanten og på markene. Bålet ble benyttet til å spidde pølser og steike pinnebrød. Påskeharen hadde også lagt ut et egg med godteri.

Vi kom litt seint i gang. Morgenen var for regntung for omfattende uteaktiviteter, men fra vi ankom omkring kl. 15.00 (beregnet ut fra yr.no) var det stort sett opplett.  

Først fyrte vi opp et bål, og lå på en mengde nevestore stein. Etter vel en time var steinene varme nok til at vi kunne starte fargingen. I stedet for å farge kjortelen alene og buksene på etterfargen, bestemte vi oss for å ha i buksene i samme slengen. Siden vi var så seint ute, var det eneste måten å få farget alle plaggene vi hadde med. Dermed gav vi avkall på sterk rødfarge på kjortelen, men vi håpet at det var fargestoff nok til at alle plaggene fikk en grei farge.

Det gikk utrolig fort å varme opp vannet med kokstein, og det var lett å holde ved like temperaturen. Vi bare la oppi en stein i ny og ne. Termomenteret vårt takket for seg i går kveld, under beisingen, så vi var virkelig hensatt til å føle oss frem. Hvis temperaturen overstiger 70 grader utskiller krappen brunlige fargestoffer, i tillegg til de røde. Fordi vi hadde lite fargestoff i forhold til tøymengden visste vi at fargene ikke ville bli veldig sterke, og gikk derfor inn for å få frigitt noe av det brune også. Etter to timer i fargebadet, endte tøyet opp med en mellomsterk brunoransje farge.

Det har vært en fin dag, og vi har erfart at farging med kokstein slett ikke er problematisk. Dette skal vi gjøre igjen!