Endelig er skinnslaget ferdig, og klart til bruk.  Dette er et plagg Espen har hatt lyst til å lage i åresvis, men som har måttet vente på grunn av andre prosjekter.

Skinnslaget ferdig patinert og med påmonterte snorer og forsterkninger
   
Nærbilde av snorer og forsterkninger
Festeanordningen med påsydde forsterkninger er kjent fra flere skinnslag. Snorene våre er laget i geiteskinn, slik at de tåler litt mer. Litt praktisk må man ha lov til å være. Lissene er forøvrig festet på en enkel måte, slik at de er lette å erstatte om de ryker. De henger ikke fast i forsterkningsremsene, selv om det kan se slik ut, men er trukket gjennom skinnet, og sikret med en knute på pelssiden.
Patinering med fett, tilsatt litt farge og noe aske fra ovnen, så ser skinnet straks mer troverdig ut.
Iført en tidsriktig peploskjole, kan Lena prøve ut slaget, og vise hvordan en skandinavisk kvinne så ut på overgangen mellom førromersk og eldre romersk jernalder, for ca 2000 år siden. Slaget slutter fint rundt kroppen, og kjennes riktig behagelig ut. Dette hverdagslige ytterplagget er et absolutt riktig klesvalg for en vinterdag i eldre jernalder.
Lena iført skinnslag over peploskjole
Baksiden av slaget