Så var jeg ferdig med skinnprosjektet mitt også. Mens Espen har laget skinnslag har jeg jobbet med mine sitteunderlag i skinn. Etter første forsøk med å sy rundt kanten og innspill på metode på skinnfellsøm har jeg forsøkt meg med å sy over en skinnreim. De nye sitteunderlagene er nå kantet med en remse av mykt reinsdyrsskinn. Jeg har laget noen runde og noen firkantete. Jeg har forsøkt å få mest mulig ut av hver lammeskinnsfell.

De firkantete sitteunderlagene har fått en flette i hvert hjørne og her har Espen trådt til med litt forhistorisk teknikk og inspirasjon. Hjørnene med to remser av reinsdyrskinn er «flettet», slik repet så ut som Tollundmannen hadde rundt halsen da han ble funnet i en myr i Tollund i Danmark for ca 2100 år siden. Remsene har fått spalter i midten og er tredd annenhver, det ble en riktig fin detalj på skinnet.

Vi kan samtidig rapportere at Esepn er i gang med sitt skinnslag for alvor – med økologisk garvet saueskinn.

Rundt underlag med skinnkantDeilig sitteunderlag
Ett firkantet og ett rundt fra hvert skinn
Fin og forhistorisk fletting
Noen av underlagene fikk "magebånd" laget i slendreteknikk - fingerveving
Fletting som Tollundmannen
Espen i gang med klippingen av sitt nye skinnslag - i avslappet lørdagsstil