De mange bitene er nå sydd helt sammen til et skinnslag. Nå gjenstår bare lissene og forsterkningsremsene. Dette skinnslaget er egentlig bare en prøve, for å se om mønsteret virkelig fungerte. Derfor er det brukt rimelig IKEA-skinn. Det er kjekt med en «kladd» som faktisk kan brukes til noe (etter litt patinering). Nå skal det straks lages et nytt slag i brunt, økologisk garvet skinn.

Kragestykket ble sydd på til sist
Innsiden av skinnslaget, satt sammen av 34 deler
Pelssiden, delene er satt sammen slik at hårretningen alltid vender nedover

Skinnslag som dette er det hyppigst forekommende draktstykket fra eldre jernalder. De forekommer sammen med de danske myrlikene, og er som regel laget av saueskinn. Slagene har blitt lagt ned sammen med både menn og kvinner. De kunne brukes med pelssiden både inn og ut, og det ser ut til at man kunne ha to utenpå hverandre. Originalen til skinnslaget som er kopiert her er fra Sørgårds Mose ved Daugbjerg i Viborg, Danmark. Det er datert 2080 +/- 75 før nåtid.

Det fine skinnet som skal bli den "skikkelige" kappen, etter at kladden er prøvd ut.