Jeg heter Oline og er 11 år gammel.  

Da jeg fikk vite at vi skulle bo i jernalderen i en uke ble jeg utrolig sur, men det viste seg og være kjekkere enn en skulle trodd. 
 
 
 

Vi var 13 barn i jernalderen denne uken, og åtte voksne

Klærne var varme de klødde litt i begynnelsen, men det går over, de er ikke akkurat de peneste jeg har sett, men det får gå.

Maten går greit med honning blir den ekstra god og søt vi lagde kjeks i tillegg til resten av maten for det var ikke akkurat masse, men det gikk det og.

Sengene var litt harde og trange jeg falt på gulvet 3 ganger i løpet av tiden vi var der og 2 ganger under sengen i alle fall med hodet under sengen, det var fullt av høy over alt i alle fall i kroker, i sengen og i hull ja rundt om hele huset, men det ble jo litt mykere av det da så jeg kan ikke klage.

Huset var mørkt og ekstra mørkt innerst der alle barna sov innerst inne ved veggen lengst vekke fra dørene som ga oss lys, vinduene kom det så vidt lys inn .

Jeg fikk lære og slendre og det ble jeg ganske god i nå kan jeg slendre med 3, 5, og 7 og jeg kan lage forskjellige mønstre. Jeg var ikke så masse borte og hentet vann, men jeg var ute i stokkebåtene ganske ofte stokkebåtene var ute på et lite vann der vi badet, men vi drakk ikke dette vannet. 

 
 Det var tre gjess som jeg fikk ansvaret for, jeg ga dem kløver og annet for og slapp dem ut om morgenen og lukket dem inn igjen om kvelden (jeg gjorde jo ikke alt dette alene, jeg fikk hjelp av de andre barna vi trengte ikke og være flere enn to for og få dem inn igjen, men de ville slettes ikke inn igjen, men de måtte det fordi at hvis ikke kunne reven ta dem om natten. Det var ikke en selvfølge at reven tok de, men for sikkerhetskyld hvem vet. 
 
 
 

Gjessene var morsomme, men litt sta

 Vi har nok ikke fått opplevd det akkurat slik som barna i jernalderen gjorde, men noe i nærheten av det i hvertfall, men det må ha vert mye hardere og vanskeligere enn det var for oss, men det har vært en opplevelse for livet…

Stokkebåtene var litt ruggete, men det var gøy allikevel