Nå er det gråvær ute, og høstferie med sprakende glør i ovnen. Vi medgir at høsten har vært ganske fin frem til nå, men tar regn, kuling og mørke på forskudd og mimrer like godt litt over seinsommeren… Etter at vi kom hjem fra sommerferie har det vært ganske travelt, men vi har klart å få til en del små tidsreiser.

Det har etter hvert dukket opp mange små vikingmarkeder rundt Bergen, i tillegg til det store, veletablerte Bjørgvin Marknad på forsommeren. På grunn av et omfattende program, både på jobb og hjemmebane, rakk vi ikke å delta som selgere og håndverkere, men vi kom oss innom et par av dem: Harudes marked på Lyngheisenteret og Askøy Vikinglags marked på Herdla. Det føles godt å få på seg vikingklærne, se etter godbiter i bodene og teltene, mingle og prate med andre vikingentusiaster.

På Hordamuseets arrangement «Gøy på Landet» fikk vi oss også en liten tur til nære gamle dager. Espen var som vanlig skolemester, Lena gikk ærend, fotograferte og var til pynt, mens Oline stod i krambua og ledet barneaktiviteter. Guttene løp rundt og lekte som vanlig, bygget med båter og vasset i fjæren.

It is windy and rainy outside, and a crackling fire in the oven gives the right autumn mood. A nice day to look back on happy summer days. After we came home from summer vacation, we have been quite busy, but we still managed to take a few smaller time travels.

Gradually there has emerged a lot of smaller Viking markets around Bergen, in addition to the larger, well-established Bjørgvin Market in early summer. Because of a comprehensive program, both at work and at home, we could not participate as merchants and craftsmen, but we still got to visit a couple of them: Harudes’ market at the Heathland Centre and Askøy Viking Market at Herdla. It feels good to put on the Viking clothes, look for good bargains in the stalls and tents, mingle and chat with other Viking enthusiasts.

Hordamuseet, Espen´s work place, had an event dedicated to yesterdays countryside life. As usual Espen was schoolmaster, Lena went errands, took photos and was living decoration, while Oline worked in the general store and managed children’s activities . The boys ran around playing as allways, built wooden toy boats and waded at the beach.