Middelalderstøvler og -sko

Espen er som nenvt i skomodus om dagen, og skal lage flere modeller til en utstilling på Bryggens Museum. Han startet lett, med to lave, sidesnørte sko av 1200-tallstype, basert på et funn fra Bryggen i Bergen. Det første paret ble vist i forrige post, mens det andre er avbildet her. Det er av samme type, bare litt større, ca. str. 38.

Nå er Espen i gang med et par lave støvler, av en type som var vanlig på 11-1200-tallet, også denne etter et funn fra Bryggen, som også kjennes fra andre europeiske byer. Det spesielle med nettopp denne varianten er at de omløpende lissene ikke går direkte gjennom snitt i støvelen, men gjennom hemper dannet av loddrette lisser, trolig fordi dette medfører mindre påkjenning for overlæret. Den ene støvelen er så godt som ferdig, og Espen er nå i gang med den andre. Støvlene tilsvarer ca str. 39-40.

Reklamer

~ av Lena & Espen den oktober 10, 2012.

5 kommentar to “Middelalderstøvler og -sko”

 1. Hej 🙂
  Er det muligt at få/købe mønster og sy anvisning på de utroligt flotte snørre støvler (str 38/39)?

  • Hei Susie,
   Støvlene er laget etter dokumentasjonstegninger fra Bryggens Museum (der støvlene jeg laget også er utstilt). Jeg kan sende deg tegningen og noen ord om hvordan jeg laget den, om du gir meg en epostadresse.

 2. Ejjj, det var virkelig pænt af dig, tusind mange tak 🙂
  Susie Lykke
  Åboulevarden 57
  8000 Århus C
  Danmark

  • Hei Susie. Nå er tegninger og forklaringer postlagt. Beklager at det har latt vente på seg, men jeg har hatt mye å ordne før ferien. Ta bare kontakt om det er noe du lurer på. Lykke til med prosjektet 🙂

   Espen

   • Tusind tak Espen for mønster og sy vejledning 🙂
    Det vil jeg glæde mig meget til at tage fat på.
    Hav en rigtig dejlig sommerferie.

    Vh
    Susie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggere like this: