Vikingmarked på Herdla

I helgen som gikk var det vikingmarked på Herdla, i regi av Askøy Vikinglag. Vi i fortidsfamilien hadde bare anledning til å være med fredag ettermiddag og lørdag, fordi vi skulle formidle stølsliv i gamle dager på Fanafjellet på søndagen (Dette vil bli omtalt i en annen post).

Vi hadde ikke så mye å selge denne gangen. Bjørgvin Marknad gjorde et relativt stort innhogg i varebeholdningen, bl.a. ble vi utsolgt for sko. Espen fikk dessverre ikke tid til å lage ferdig de nye han hadde begynt på. Iblant klarer man simpelthen ikke å få tid til alt man ønsker å gjøre. Middelalderproduktene, som passet greit på Bjørgvin Marknad, måtte vi naturlig nok etterlate hjemme. Følgelig hadde vi en liten haug med nålebundne luer, sokker og votter, samt noen av sølvsmykkene til Espens bror, Kenth.

Det er alltid kjekt å ha noe å gjøre på når man er på marked, og ikke bare sitte der til pynt, men benytte sjansen til å formidle litt. Espen pleier å lage sko, men bestemte seg i stedet for å ta med ull, slik at han kunne spinne på håndtein. Kanskje ikke verdens mest karslige aktivitet, men skitt la gå. Lena drev med nålebinding. Det var dessuten kjekt å ha sosialt samvær med både gamle venner og nye bekjentskaper i vikingmiljøet.

Man ender selvfølgelig også alltid opp med å kjøpe noe, bl.a. noen meter med vadmel til en ny middelalderkappe og et løst vevd ullstoff til en bronsealdertrøye. Vi kunne også føye en fin grillrist til kjøkkenutstyret vårt. Guttene kjøpte seg dessuten hver sin lekearmbrøst, som de drev på med nesten hele tiden.

Reklamer

~ av Lena & Espen den juni 26, 2012.

Én kommentar to “Vikingmarked på Herdla”

  1. I was there this year. I liked it a lot, amazing people! I had the opportunity to use the viking sword and helmet, and also a bow!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggere like this: