Da var Bjørgvin Marknad 2012 over, etter tre fine dager på Hordamuseets uteområde. Værgudene holdt seg i tøylene. Fortidsfamilien var med som vanlig, selv om vi ikke var fulltallig. Våre to gutter har tilbrakt flere dager på landsbygden hos mormor på grunn av skole- og barnehagestreiken, og vi fant det best at de ble værende der over helgen. Tenåringsjenten vår gikk litt til og fra markedet, på grunn av andre forpliktelser, som også gjorde det mer praktisk å overnatte hos farmor enn på Hordamuseet. Hun var imidlertid innom hver dag, iført sin vikingdrakt.

Som vanlig stilte vi med en liten handelsbod, og hadde med oss sko, beltevesker, armbeskyttere og nålebunde luer, sokker og votter. I tillegg hadde vi med oss sølvsmykker i brynjeteknikk fra Espens bror Kenth epla.no/shops/925maille/, og dessuten noen brikkevevde bånd for en venn. Stig, som er med i Bjørgvin Handverkslag sammen med Espen, var med oss i boden, og hadde også med seg flotte nålebundne luer.

Denne gangen hadde vi med vårt eget markedstelt, som vi også overnattet i. For det meste holdt vi teltet lukket, med varene liggende på et bord utenfor. Et par korte haglbyger på lørdag ettermiddag fikk oss til å slå opp fronten på teltet, slik at vi ikke skulle få våte varer. Da kom det også til sin rett som markedstelt, noe vi skal merke oss til neste gang.