Svart belteveske

Da har veskeemnet blitt farget. Det tok ikke mer enn noen minutter før skinnet tok til seg farge, men vesken måtte ligge noen timer før den var tilstrekkelig svart. For sikkerhets skyld lot vi den ligge over natten. Da vesken ble vrengt, viste det seg likevel at fargen ikke hadde trengt tilstrekkelig inn ved sømmen, og lokk og sider var ikke like mørke i fargen. Derfor måtte den legges i bløyt igjen nok en gang, denne gangen på retten. For sikkerhets skyld lot vi den tørke før vi farget igjen, slik at vannet i læret (vi skylte den etter fargingen) ikke skulle hindre fargestoffet i å trenge inn. I mellomtiden farget vi like godt et nytt emne, denne gangen i løse deler, for at fargestoffet lettere skulle komme til. Her viste det seg nødvending å snu og vende litt på delene mens de lå i fargebadet for å få en jevn og fin farge. Hendene fikk også litt farge, som i alle fall gir bilmekaniker- eller arkeologaktige fingre i noen dager, så hold dem ikke så lenge under eller bruk gjerne gummihansker. Nå ligger delene til begge veskene til tørk, før de skal gjøres ferdige. Dette er så artig å holde på med, og fargen blir så fin at det helt sikkert blir både svarte belter og sko i nærmeste fremtid, dog med litt prøving og feiling der også… og kanskje med hansker.

Da vi farget før vrenging ble ikke sømmen tilstrekkelig svart, som vist her, men etter andre bløyting ser det bra ut.

De to veskene, den ene vrengsydd, den andre fremdeles i løse deler.

Reklamer

~ av Lena & Espen den mars 12, 2012.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggere like this: