Drakter til folkevandringstiden

Nå er Lenas bluse ferdig. Den er farget med trollhegg, og halslinningen og ermene er kantet med to rekker røde sting. Ermesplittene har fått spiralhekter av sølv, slik kvinnedraktene ofte hadde i folkevandringstiden.

Espen begynte på en ny trøye i går. Han har funnet frem et stoff han har hatt liggende i et år, diamantkyper med gul renning og svart innslag. Iblant er det kjekt å slippe fargingen, særlig når man har litt knapt med tid. Trøyen rekker til knærne, som den fra Tjorsberg, men er sydd sammen i sidene, og armene har kiler ved skuldrene. Det hadde vært optimalt med flotte hekter, men det lot seg ikke realisere i denne omgangen. Ikke alle folkevandringstidstrøyer hadde hekter.

Lena har vært ute for å kjøpe takboks til bilen. Det er ikke bare bare å få plass til dyrefeller, ulltepper, regnslag, kapper, flere sett med jernalderdrakter og -sko, kar og bøtter, redskaper og verktøy mm., i tillegg til moderne telt, campingutstyr, klær, sko, støvler etc. for resten av turen.

Reklamer

~ av Lena & Espen den juli 2, 2011.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggere like this: