Nå er Lenas bluse ferdig. Den er farget med trollhegg, og halslinningen og ermene er kantet med to rekker røde sting. Ermesplittene har fått spiralhekter av sølv, slik kvinnedraktene ofte hadde i folkevandringstiden.

Espen begynte på en ny trøye i går. Han har funnet frem et stoff han har hatt liggende i et år, diamantkyper med gul renning og svart innslag. Iblant er det kjekt å slippe fargingen, særlig når man har litt knapt med tid. Trøyen rekker til knærne, som den fra Tjorsberg, men er sydd sammen i sidene, og armene har kiler ved skuldrene. Det hadde vært optimalt med flotte hekter, men det lot seg ikke realisere i denne omgangen. Ikke alle folkevandringstidstrøyer hadde hekter.

Lena har vært ute for å kjøpe takboks til bilen. Det er ikke bare bare å få plass til dyrefeller, ulltepper, regnslag, kapper, flere sett med jernalderdrakter og -sko, kar og bøtter, redskaper og verktøy mm., i tillegg til moderne telt, campingutstyr, klær, sko, støvler etc. for resten av turen.