Jernalder- og mellomalderdagen på Hordamuseet er overstått, og Fortidsfamilien har hatt en flott dag i eldre jernalder. Dagen startet med opplett, og været holdt seg bra det meste av dagen, selv om det ble litt vått helt mot slutten. Lena og ungene hadde en egen bålplass, annonsert som Jernalderfamilie, og der holdt Lena seg hele dagen, mens ungene gikk litt til og fra. Siden bålet og grytene krever mye oppmerksomhet, og ikke kan gås fra, har vi dessverre ikke særlig med bilder fra alle de andre spennede tingene som gikk for seg på hele uteområdet på museet. Vi laget både byggrøt og en sodd eller stuing i de nye, tidsriktige leirkrukkene, som forøvrig fungerte utmerket. I tillegg laget vi litt ost, og Oline pisket egenhendig smør fra fløte etter først å ha laget vispen. Mot slutten av dagen la vi også stein i bålet, slik at vi kunne farge litt tøy med kokstein i en trebalje. Vi valgte å bruke trollhegg, siden den ikke trenger like lang tid som krapp (vi hadde fargebad til begge deler med oss).

Helt på tampen av dagen klarte vi jammen å få til et lite familebilde av fortidsfamilien i eldre jernalder også. Espen har hatt et par omvisninger på fornminnene på området, som er selve forutsetningen for arrangementet. Han assisterte også litt med huslige sysler ved bålet, og fikk noen treffende kommentarer på at gullarmringen og sverdet kanskje ikke passet helt i den settingen. Ellers var han opptatt med å kle opp et stort antall ansatte og frivillige.

Vi håper andre har tatt flotte bilder av Kongshirden i aksjon, av vikinggjengen fra Bjørgvin Marknad og vikingskipet Håkon Håkonson. Bjørgvin Handverkslag blestret i sin nye ovn, og dem skal vi laget en liten post på seinere.