Steinalder- og bronsealderdagen på Hordamuseet 8. mai nærmer seg med stormskritt, og vi er selvsagt i gang med forberedelser. Det later til at vi må til å sy noen nye bronsealderklær. På tampen av helgen fant vi ut av vi ville forsøke å farge litt med trollhegg for se hvilken brunfarge denne gir. Dersom fargen ble ok vil vi bruke den til å farge klær til bronsealderen. De farget selvsagt ikke i bronsealderen, siden sauene alt var brune, men vi må forholde oss til det hvite og pregløse ullstoffet vi har.

Vi prøver først i liten skala, med garnet vi kan tenke oss å sy drakten med. Garnet ble beisetmed alun i går kveld. Bark av trollhegg (som vi nettopp har fått i posten) ble lagt i bløyt i dag formiddag, likt vektforhold mellom tråd og bark. I kveldingen satte vi på gryten og en time seinere har vi fått en grei brunfarge. Neste gang tar vi dobbel mende bark og regner med å få en fin og mørkere farge.

Se mer on Steinalder- og Bronsealderdagen