Å drive med håndverk er utbredt i vår familie. For tiden holder Espen mye på med å lage sko, noe som også har inspirert barna. Malvin begynte å putle med skinnrester, og da fikk Oline også lyst til å lage noe. Hun har en sibirsk tiger som i grunnen kunne tenkt seg nye sko, så hvorfor ikke lage et par i skinn. Hun fikk skinnrester av faren og satte i gang. Prøvet ut mønster, designet og tilpasset alt helt på egenhånd. Redskap og verktøy har vi i rikt monn, og hun har alt drevet en del med skinnarbeid, både punger, belter og søm. Skoene måtte selvfølgelig ha skinnsnorer til snøring, slik at de fikk god passform. Oline har selv dokumentert arbeidet sitt.

Mønster ble først tegnet på matpapir og prøvd ut, før hun klippet det ut i skinn.
Her har den sibirske tigeren fått nye sko.
Sålen er sydd til overlæret som er sydd sammen bak. Snøringen går fra tåspissen og opp. Vi hadde dessverre ikke skinnreimer nok til to make, men det får gå...

 

Det ferdige resultatet dokumenteres alltid forfra og bakfra.