Årets første bloggpost. Selv om det er en stund siden sist, betyr ikke det at vi har mistet interessen for verken blogging eller gammeldagse sysler. Det har hopet seg opp en liten haug med nålebundne votter og luer i løpet av de første av årets uker. Espen har også vært med på å holde en vikingskoworkshop for Bjørgvin Marknad, og har derfor laget noen par med enkle vikingsko for å kunne vise eksempler.

Det var så kjekt å lage sko igjen, at Espen har bestemt seg for å lage noen par nå på vinteren. Først en rolig start med et par enkle middelaldersko, så får vi se hvor veien går etter det… Man kan aldri få nok middelaldersko, og i alle fall ikke i år. Nå i 2011 er det nemlig 750-årsjubileum for Håkonshallen, og da kan det være greit å ha utstyret i orden. Middelalderen kan med fordel også markeres sterkere på Jernalder- og mellomalderdagen på Hordamuseet og Bjørgvin Marknad. Det skal også lages noen middelalderdrakter til en utstilling. Disse prosjektene kommer vi selvsagt tilbake til.

Hælkappen sys på på innsiden. Dette blir en forsterkning på hælen, og sømmen skal ikke være synlig på utsiden.
Hælen sett frå utsiden. Sømmen trenger ikke gjennom.
Vrengt sko. Det mangler ennå noen detaljer...
Skoen har fått kantbånd i skinn. Oline har slendret fine lisser.