Votter i nålebinding

Så har Lena også avansert som nålebinder! I dag ble de første egenproduserte vottene i nålebinding ferdig, det var slettes ikke vanskelig, og resultetet ble ikke så verst. Det gikk veldig greit å lage sine først votter når Espen kunne rådspørres. Espen er en habil vottemaker, og har etterhvert lang erfaring med å lage votter i tillegg til sokker, han produserer stadig nye, og har laget flere par bare denne uken. Lena sine votter er nålebunde i Oslosting som er en enkel og grei stingtype som passer fingerstørrelse og garn av grei tykkelse. Espen har laget en mengde votter og har tilpasset mønsertet etter egen smak og tommelstørrelse.

Nytovede, ferske votter

I det siste har vi begynt å foretrekke Hillesvåg sitt garn, Hifa, som er i god kvalitet som tover på en fin og forutsigbar måte. Vi pleier å bruke tennisballer til tovingen, dette fungerer helt fint så lenge garnet er av god og forutsigbar kvalitet. 

Hillesvåg Ullvarefabrikk er et eldorado for ullfrelste. De har også flott nettbutikk.

En del av såkalte «billiggarn» var greie tidligere, men de fleste har nå byttet produsent og fått dårligere kvalitet, noe som medfører at de «toves i filler», dvs at de toves så kraftig og knudrete at hele den fine nålebundne strukturen forsvinner. I tillegg gjør den kraftige tovingen at det gikk med mye mer garn siden  at alt måtte lages mye større fordi de krympet eller tovet inn mye mer, og siden utgangspuntet måtte gjøres større for å toves inn i ønsket størrelse.

Et utvalg av Espen sin produksjon den siste tiden

Reklamer

~ av Lena & Espen den oktober 13, 2010.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggere like this: