… og det er Espen i gang med å lage. Vi har noen bøkepinner som egner seg ypperlig. Ved hjelp av spikkekniv, dremel og en fil skal dette blir gode nåler som kan egne seg når Lena skal debutere om kursholder sammen med Espen på tordag. Espen er jo en veteran på området, og har holdt mange kurs både i Bergen og i distriket omkring.

Vi klarer mellom slagene å få litt litt håndverk, og har tilbrakt noen dager på sykehus sammen med mellomste sønnen, og da er det fint med tidsfordriv som nålebinding. Det ble en god start på votter for Lena, mens Espen satte i gang hjemme med nålene. Espen har i tillegg laget bortimot tre hele par med votter i ventetiden., det trengs for å gjøre all venting hakket mindre kjedelig.

Nålebindingsnåler under utvikling. Hullene lages med dremel og deretter med en liten fil

Gode nåler bør ha den egenskap at de føles gode i hånden, de bør ha passende lengde. Lengden avhenger av hva den enkelte foretrekker, selv synes jeg det er best med nåler som er noen få centimeter lengre enn bredden på hånden. Nålene bør selvfølgelig gli godt gjennom garnet. Vi har nåler både av bein, horn og tre. Lena fikk noen nydelige nåler av rosetre og ibenholt av en tysk nålebindingsekspert som var på besøk hos oss, disse er glatte og fine, litt korte, breie og butte. Nåler som er smale og lenger er også fine å jobbe med, vi har noen gode av bein som er blant favorittene. I nålebinding er har egentlig ikke bredden på nålene så mye å si for løkkestørrelsen, den varierer med binderens tommel, samtidig er det viktig at nålen ikke blir for brei slik at den blir større enn løkkene som dannes rundt tommelen.

Det er en del putlearbeid med nålene, men de blir fine og gode

Espen holder nå på med noen bøkenåler som blir passe lange og litt brede, greie og gode begynnernåler. Bredden gir godt grep og lengden gir grei kontroll. At nålene har litt bredde gir dessuten plass til litt større hull slik at det er lett å tre gjennom litt tykk tråd som passer godt for nybegynnere. Når disse nålene er pusset glatte og fine blir det flott nåler til kursdeltakerene på torsdag.