Nålebinding krever gode nåler

… og det er Espen i gang med å lage. Vi har noen bøkepinner som egner seg ypperlig. Ved hjelp av spikkekniv, dremel og en fil skal dette blir gode nåler som kan egne seg når Lena skal debutere om kursholder sammen med Espen på tordag. Espen er jo en veteran på området, og har holdt mange kurs både i Bergen og i distriket omkring.

Vi klarer mellom slagene å få litt litt håndverk, og har tilbrakt noen dager på sykehus sammen med mellomste sønnen, og da er det fint med tidsfordriv som nålebinding. Det ble en god start på votter for Lena, mens Espen satte i gang hjemme med nålene. Espen har i tillegg laget bortimot tre hele par med votter i ventetiden., det trengs for å gjøre all venting hakket mindre kjedelig.

Nålebindingsnåler under utvikling. Hullene lages med dremel og deretter med en liten fil

Gode nåler bør ha den egenskap at de føles gode i hånden, de bør ha passende lengde. Lengden avhenger av hva den enkelte foretrekker, selv synes jeg det er best med nåler som er noen få centimeter lengre enn bredden på hånden. Nålene bør selvfølgelig gli godt gjennom garnet. Vi har nåler både av bein, horn og tre. Lena fikk noen nydelige nåler av rosetre og ibenholt av en tysk nålebindingsekspert som var på besøk hos oss, disse er glatte og fine, litt korte, breie og butte. Nåler som er smale og lenger er også fine å jobbe med, vi har noen gode av bein som er blant favorittene. I nålebinding er har egentlig ikke bredden på nålene så mye å si for løkkestørrelsen, den varierer med binderens tommel, samtidig er det viktig at nålen ikke blir for brei slik at den blir større enn løkkene som dannes rundt tommelen.

Det er en del putlearbeid med nålene, men de blir fine og gode

Espen holder nå på med noen bøkenåler som blir passe lange og litt brede, greie og gode begynnernåler. Bredden gir godt grep og lengden gir grei kontroll. At nålene har litt bredde gir dessuten plass til litt større hull slik at det er lett å tre gjennom litt tykk tråd som passer godt for nybegynnere. Når disse nålene er pusset glatte og fine blir det flott nåler til kursdeltakerene på torsdag.

Reklamer

~ av Lena & Espen den oktober 4, 2010.

2 kommentar to “Nålebinding krever gode nåler”

  1. Heisann.. Er det mulig å få kjøpt nåler av dere ?

  2. Hei. Det er bare unntaksvis jeg lager nåler selv, som når jeg skal holde kurs og ikke får fatt i nok. Min bror (Kutschera Crafts) lager mesteparten av nålene mine: http://www.facebook.com/pages/Kutschera-Crafts/209266602464061?fref=ts. Jeg vet at han nettopp har levert en hel del til Ravn Design på Bryggen: http://www.facebook.com/RavnDesign.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggere like this: